הקטנת חזה

הגדלת חזה

נשים רבות מבקשות לבצע ניתוח להגדלת חזה, כאשר הסיבות מגוונות וכוללות: חוסר שביעות רצון מהגודל הקיים, רצון להיות נשית יותר, איבוד הנפח לאחר הריונות/הנקה וירידה במשקל.
הגדלת חזה מתבצעת באמצעות החדרת משתל מתחת לשד. איזה סוג משתל מתאים לך? איזה מבנה שד יראה הכי טבעי אצלך? ומהו הנפח האידאלי עבורך?

ניתוח להגדלת חזה הנו ניתוח מבוקש מאוד, הוא מבוצע תחת הרדמה כללית ואורכו כשעה אחת בלבד. מטרת הניתוח היא להגדיל את נפח השד, בעזרת שתל סיליקון. שיטת הניתוח נקבעת בהתאם לצורת השדיים, סוג העור ואיכותו, כמות, עובי וגמישות הרקמות הרכות ומותאם באופן אינדיבידואלי לכל מטופלת. מיקום החתך נקבע מראש, ובדרך כלל יהיה ממוקם בתוך הקפל התת-שדי, שם הוא מוסתר באופן הכי טוב. עם זאת, ישנן אפשרויות אחרות למיקום החתך.

מיקום השתלים בניתוח הגדלת חזה

נקבע בזמן הניתוח, תוך שיקול נתוני גופך הספציפיים, כאשר המיקומים יכולים להיות: קדמית לשריר בית החזה או מאחורי השריר. כאשר מוחדר השתל אל מתחת לשריר החזה, קיימת אפשרות של תזוזה, השטחה ועיוות של צורת השד בעת הפעלת השריר. כדי למנוע או למזער זאת, מוחדר השתל במנח חלקי בלבד, מתחת לשריר, כך שבזמן כיווץ השריר, העיוות בשד יהיה מזערי. היתרון בהחדרת השתל מתחת לשריר, הנו בכך שאצל מטופלות רזות במיוחד נקבל כיסוי עבה יותר של השתל כחלק העליון של השד. עם זאת, ההחלטה באשר למנח השתל צריכה להתקבל ע"י המנתח, תוך התחשבות בעובי הרקמה ביחס לגודל השתל, איכות ומידת הצניחה של השד.

בסיום הניתוח, אזור התפרים מכוסה בעזרת פלסטר רפואי, ובמקביל מומלץ ללבוש חזיית ספורט למשך כחודש ימים. בימים שלאחר הניתוח יש כאבים ונפיחות ועשויים גם להופיע סימנים כחולים על דופן בית החזה. זמן ההחלמה הוא כשבוע ימים ומומלץ לנצלו למנוחה ולהימנע מפעילות גופנית מאומצת.

תוצאה סופית – גודל וצורת השדיים מתייצבים לאחר כשנה. כאשר הנפיחות יורדת, גודל השד קטן יותר מאשר מיד לאחר הניתוח, הקוטב העליון של השד פחות מלא ויש צניחה קלה בגובה השדיים.

הגדלת חזה​- לפני ואחרי

הגדלת חזה​- שאלות נפוצות

קיימת חלופה למעטפת הסיליקון הקלאסית, והיא מעטפת מפוליאוריתן. השימוש בשתלים אלו רווח במיוחד בברזיל, אך בשל העובדה כי שתלי הפוליאוריתן לא קיבלו אישור ממנהל המזון והתרופות האמריקאי, מומלץ על שתלים בעלי מעטפת סיליקון. רק במקרים מיוחדים, למטופלת מתאימה יותר מעטפת הפוליאוריתן.

צורת השתל האפשרית היא עגולה או בעלת מבנה אגסי (אנטומי). אין עדיפות אבסולוטית ומסוימת לשתל זה או אחר. חסרונם של השתלים האנטומיים הוא ביכולתם להתהפך, ובתחושה הפחות רכה וטבעית שלהם. לפיכך, מומלץ לבחור את הצורה בהתאם לטעמה האישי של המטופלת.

הגורמים העיקריים הנם: צורת השד, עובי רקמת השד, איכות העור וגמישותו, רוחב בית החזה, רוחב השד, מיקום השד על דופן בית החזה, ועובי וצורת שריר בית החזה. הדבר החשוב ביותר להצלחת ניתוח להגדלת חזה, הוא לבחור שתל שאינו גדול מדי. שתל גדול מדי עלול לפגוע ברקמת השד ולגרום לה להיות דקה ורופפת יותר במרוצת השנים. כמו כן, החדרת שתלים שהם גדולים מהמומלץ, תגרום בוודאות לצניחה של השדיים ותגדיל את שכיחות תופעות הלוואי והסיבוכים.

לא ניתן לצפות מראש אם אפשר או אי אפשר יהיה להיניק אחרי ניתוח להגדלת חזה. הניתוח עצמו אינו פוגם ביכולת ההנקה, אך במקרים מסוימים האפשרות קיימת.

לא ניתן לצפות בוודאות את אורך חיי המשתל ומתי יעלה הצורך להחליפו. השתלים הם בעלי מעטפת עבה וחזקה ומלאים בסיליקון ג'ל צמיג, שסבירות הדליפה, הקרע או הבלאי מהם, היא נמוכה מאוד. אין צורך להחליף את השתלים באופן מונע. ניתן באמצעות בדיקות ידניות, ובאמצעות בדיקות הדמיה משלימות לקבוע בדיוק מה מצב השתל. חשוב לציין כי קיימת אחריות לכל החיים על השתלים מטעם חברת השתלים. אם יהיה צורך להחליפם, תספק זאת חברת השתלים, ללא תשלום.

מחקרים, שבוצעו בעשור האחרון, הראו ששתלי סיליקון אינם מעלים שכיחות לסרטן השד. עם זאת, יש ליידע את הרופא המטפל בעת בדיקת ממוגרפיה ואולטרה סאונד על נוכחות השתלים והחלק האחורי של השד עלול להראות פחות בבהירות בעת ממוגרפיה.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך:

ניתוח הרמת חזה

ניתוח הקטנת חזה לגבר