הגדלת חזה היא אחד הניתוחים הפלסטיים הפופולריים ביותר. התוצאות שלו מרשימות מאוד, ובפרט כשהוא מופקד בידיים הנכונות והמקצועיות. סיבה נוספת לביקוש הנרחב היא שבמרבית המקרים תופעות הלוואי סבילות ואפילו קלות, והסיכון לסיבוכים מזערי. גם העובדה שכמעט כל אישה שמעה על מישהי ששינתה לטובה את חייה בזכות ההגדלה, ואולי אפילו מכירה אישית מישהי כזו, תורמת לרצון ולמוטיבציה לעבור את הניתוח. יחד עם זאת ישנם גם חששות, טבעיים כמובן. 

בעמוד זה תמצאי מידע שיעזור לך להחליט האם האופציה של הנחת שתלים בחזה עשויה לסייע גם לך ליהנות מדימוי עצמי משופר ומחיים טובים יותר – כולל תשובות לשאלות נפוצות כמו מיהן המועמדות המתאימות להגדלה, איך נבחרים השתלים, מה כוללת ההיערכות לניתוח, כיצד הוא מתבצע, מה מאפיין את ההחלמה ועל מה כדאי להקפיד כדי להבטיח מקסימום שביעות רצון.

למי כדאי לעבור הגדלת חזה?

באופן טבעי הגדלת חזה מתאימה לנשים שמרגישות שהשדיים שלהן קטנים מדי. "קטנים מדי" הוא כמובן מונח סובייקטיבי, ולכן בכל מקרה מנתחים פלסטיים מנוסים בוחנים באופן יסודי את המצב הקיים, גם בהיבט הפיזי, גם מבחינת ההתאמה בין גודל החזה לממדי הגוף באופן כללי וגם באספקטים רגשיים – ורק כשהם משוכנעים שהניתוח אכן יתרום לאיכות החיים של המטופלת, ימליצו על הגדלה.

דגש חשוב אחר הוא הגיל: השדיים מתפתחים על לסביבות גיל 17-18, ועל כן אין טעם לנתח לפני גיל זה. מאחר שנדרשת גם בשלות רגשית כדי לעבור ניתוח פלסטי, ההמתנה לסיום גיל ההתבגרות מתבקשת.

עבור נשים שנמצאות בשלב הקמת המשפחה, ההריונות וההנקות העתידיים נלקחים בחשבון. ניתוח להגדלת חזה לא פוגע ביכולת להניק, כך שמבחינה זו אין מניעה לעבור אותו, אבל היריון והנקה מייצרים שינויים משמעותיים בגוף האישה ויכולים להשפיע על התוצאות – ולכן ייתכן שההמלצה תהיה להמתין עד להשלמת הקמת המשפחה. בכל מקרה מפגש הייעוץ הראשוני והלא מחייב עם מומחית לכירורגית פלסטית מאפשר בירור יסודי גם של סוגיה זו.

איך בוחרים שתלים להגדלת חזה?

כשההמלצה היא להגדיל את החזה, וההחלטה של המטופלת היא לנצל את ההליך הכירורגי לטובת שדיים בעלי נוכחות מובהקת יותר, הבחירה החשובה ביותר היא כמובן השתלים – צורתם ונפחם. בחירה נוספת היא של המיקום שלהם בבית החזה, וליתר דיוק מתחת לשריר החזה או מעליו, אבל זו בעיקר החלטה מקצועית – על בסיס מבנה הגוף של המטופלת וגודל השתלים המבוקש.

צורה: החלוקה העיקרית היא לשתלים עגולים ושתלים אנטומיים. שתל עגול הוא בעל מבנה דמוי כיפה (או תפוח), ואילו שתל אנטומי נראה כמו טיפה (או אגס). בשתלים העגולים הפסגה נמצאת במרכז ובשתלים האנטומיים שיא הגובה הוא קצת יותר נמוך, בשליש התחתון. בהתאם שתל גדול מייצר מראה מלא יותר בחלק העליון (מעין אפקט פוש-אפ), ואילו שתל אנטומי מוביל למראה טבעי יותר. בכל מקרה המטרה היא שלאחר הנחת השתל, הפטמה תהיה בדיוק מעל לשיא הגובה שלו.

נפח: השיקולים העיקריים בבחירת נפח השתלים הם הרצון שלך והאופן שבו את תופשת את החזה ה"מושלם" עבורך, מבנה הגוף (הנפח משפיע כמובן על המשקל, והמטרה היא למנוע עומס יתר שעלול להוביל ליציבה לקויה ולכאבי גב) וגם הצורה שנבחרה.

קשב מלא מצד המנתחת והניסיון שלה מבטיחים שינוי משמעותי מצד אחד ומצד שני כזה שמייצר מראה טבעי והרמוניה מלאה עם הגוף.

היערכות לקראת ניתוח הגדלת חזה

מפגש הייעוץ כולל כאמור שיחת עומק, כדי לוודא שההליך הכירורגי אכן יספק את הצורך הרגשי שנמצא בבסיס הרצון בהגדלת החזה. כמו כן מאפשרת השיחה להבטיח ציפיות ריאליות לגבי השינוי האפשרי.

בהיבט הרפואי נדרשות מספר בדיקות כדי לוודא כשירות לניתוח, לרבות א.ק.ג, צילום חזה והחל מגיל מסוים גם ממוגרפיה או US שדיים. עוד דגש חשוב בהיערכות הוא הפסקת העישון, לפחות 3 שבועות לפני הניתוח. הסיבה לכך היא שהכימיקלים המזיקים שבסיגריות מקשים על הגוף להתאושש אחרי הליך כירורגי ובפרט עלולים ליצור הצטלקות לא אסתטית. כמו כן ישנן תרופות ותוספים שאי אפשר לקחת בפרק זמן זה, כמובן בכפוף לייעוץ רפואי.

כיצד מתבצעת הגדלת חזה?

ניתוח הגדלת חזה מתבצע בדרך כלל תחת הרדמה כללית, אם כי בחלק מהמקרים אפשרית גם הרדמה מקומית. משך הניתוח כשעה. השלב הראשון הוא יצירת הכיסים שבהם מניחים את השתלים, כאמור מתחת לשריר החזה או מעליו. החתך שדרכו מבוצע ההליך יהיה בדרך כלל סביב הפטמה או לאורך הקפל התת שדי.

לאחר הנחת השתלים ותפירת החתכים ישנה התאוששות של שעה-שעתיים, ובמידת הצורך אשפוז (בדרך כלל ללילה).

תופעות לוואי וסיבוכים אפשריים

תופעות הלוואי העיקריות אחרי הגדלת חזה הן כאבים (כשהשתלים מונחים מתחת לשריר, בדרך כלל הכאב ניכר יותר, אבל בכל מקרה ניתן להשתמש במשככים), נפיחות באזור החזה ושטפי דם נקודתיים. תקופת ההחלמה היא בדרך כלל שבוע עד 10 ימים, כשבהדרגה תופעות הלוואי מתפוגגות. חזייה ייעודית מסייעת לייצב את תוצאות הניתוח ולכן רצוי להשתמש בה למשך כחודש. בפרק זמן זה יש להימנע מפעילות מאומצת ובאופן כללי להיזהר מפני הפעלת לחץ על אזור החזה (ולכן למשל רצוי לא לשכב על הבטן).

בנוסף ישנם גם סיבוכים אפשריים. חשוב לציין כי הם נדירים, אבל כירורגית פלסטית בעלת יושרה מקפידה לציין גם אותם, כדי שתהיה לך תמונת מצב מלאה לגבי הסיכויים והסיכונים שבניתוח. בין הסיבוכים האפשריים: דליפה של סיליקון מהשתל, אובדן תחושה בחזה או רגישות יתר, קופסית (מצב שבו נוצרת רקמה צלקתית קשה סביב השתל. אם היא עבה מאוד, התוצאה תהיה כאבים משמעותיים), א-סימטריה בחזה והצטלקות בולטת.

תוך כמה זמן אפשר לראות את התוצאות, וכמה זמן הן מחזיקות מעמד?

בדרך כלל ניתן להבחין בשינוי לאחר שהנפיחות באזור החזה מתחילה להיעלם, וככל שהיא מתפוגגת כך מתגלות התוצאות. השיפור במראה מושלם תוך כ-3 חודשים ולאחר מכן ניתן ליהנות משדיים בגודל המבוקש ומדימוי עצמי חיובי מאוד במשך שנים רבות. ההמלצה העדכנית היא לשקול החלפת שתלי סיליקון לאחר 10-15 שנים, אבל בכל מקרה מאחר שהכיסים כבר קיימים ההליך הכירורגי הנדרש לצורך אותה החלפה פשוט יחסית – כך שלמעשה תוכלי לשמר את החזות המרשימה שיצר ניתוח הגדלת החזה גם לתקופה ארוכה יותר ובעצם בלתי מוגבלת בזמן.

אולי יעניין אותך גם